Pages

12/22/2011

Apa itu DHA? - Terdapat Dalam Susu Kambing HiGoat Koko

Apa itu DHA?

DHA atau dokosaheksaenoik acid ialah sejenis asid lemak omega-3 berantai panjang yang boleh dijumpai dalam setiap sel dalam badan. Ia membentuk lebih 90% daripada lemak omega-3 dalam otak, mata dan sistem saraf pusat. Oleh itu, DHA adalah penting untuk perkembangan otak, mata dan sistem saraf pusat, yang bermula dari dalam rahim ibu.!

Semasa hamil, bayi di dalam rahim memperolehi DHA daripada ibunya. Berapa banyak DHA yang diperolehi oleh bayi itu bergantung kepada jumlah DHA yang diambil oleh ibunya.

Tetapi malangnya, ramai wanita mengandung tidak memperolehi jumlah DHA yang disyorkan dalam diet mereka dan DHA tidak didapati dalam kebanyakan vitamin pra lahir yang mereka ambil.

Pembentukan Bayi 6 Bulan Di Dalam Kandungan Ibunya Hingga Usianya Mencapai 2 Tahun Memerlukan DHA.

Masa usia dalam kandungan enam bulan hingga usia dua tahun, merupakan jangka waktu yang amat penting dalam pembentukan dan tumbuh kembang otak bayi anda. Selain faktor genetik dan lingkungan, kecerdasan otak bayi dibentuk daripada nutrisi yang diberikan kepadanya. Bayi anda memerlukan zat-zat penting seperti vitamin B1, B6, asid folik, sodium, zat besi dan DHA untuk membantu pembentukan otaknya.

Gambar Hiasan: Seorang Kanak-kanak Perempuan Muslim Memegang Al-Quran

Dari beberapa zat nutrisi penting tersebut, DHA sendiri merupakan zat kaya manfaat yang berfungsi menjaga selaput otak agar berfungsi sempurna dalam menghantar informasi dari satu sel otak ke sel otak yang lainnya, selain itu juga, ia berfungsi untuk memaksimakan daya serap dan daya ingat otak terhadap suatu informasi serta rangsangan.

Saranan Pengambilan Susu Kambing HiGoat Koko Dalam Diet Anda.

Bagi kanak-kanak, DHA diperlukan untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan otak, mata dan saraf dengan baik. Seringkali kanak-kanak mengambil kurang dari tahap optimum DHA kerana sumber DHA yang terhad. Justeru, berikanlah anak anda Susu Kambing HiGoat Koko yang mengandung DHA bagi membina badan yang cergas dan minda yang cerdas.

0 Komentar:

Post a Comment

Promosi Keahlian:

Semenanjung Malaysia:
1a. Pakej Keahlian Biasa (A) - RM50 + RM9 (Kos Penghantaran)
1b. Pakej Keahlian Biasa (B) - RM50 + RM9 (Kos Penghantaran)
2a. Pakej Keahlian Higoat - RM230 + RM12 (Kos Penghantaran)
2b. Pakej Keahlian Keluarga Sihat - RM230 + RM12 (Kos Penghantaran)
3. Pakej Stokis >RM3000 atau >1500PV

Sabah dan Sarawak:
1a. Pakej Keahlian Biasa - RM60 + RM12 (Kos Penghantaran)
1b. Pakej Keahlian Biasa (B) - RM50 + RM12 (Kos Penghantaran)
2a. Pakej Keahlian Higoat - RM265 + RM22 (Kos Penghantaran)
2b. Pakej Keahlian Keluarga Sihat - RM265 + RM22 (Kos Penghantaran)
3. Pakej Stokis >RM3000 atau >1800PV
 

Pos Terkini

HRGroup2u.net's Fan Box

Usrah Agro Farm Enterprise (SA0109193-T) Copyright © 2009

This Blog is Best Viewed with IE 1024 by 768 pixels. Mozilla Firefox is Not Supported at the moment.

Penafian:
Ini adalah blog peribadi atau blog usahawan "HRGroup2u.Net". Tiada kaitan dengan Syarikat MLM yang disertai. Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut mengenai produk, sila hubungi HR Marketing Sdn. Bhd. di talian 04-7711448 atau layari laman web rasmi www.hrgroup2u.com.